INGEN GIRL POWER I BURKINI.

17.08.2017

Jeg er en muslimsk homofil mann født i Irak i 1957. Jeg vokste opp i et muslimsk land og i en kultur bygget på et patriarkalsk system der man må følge klanen og familiens lover og regler fullt ut.

Jeg er en av de som føler at verden går litt fremover når jeg leser tekster av folk som kjemper mot sosial kontroll, kjønnslemlestelse, og for individuell frihet- noe som også innebærer kritikk av Islam. Å kritisere og avsløre verdier, tendenser og sider i vår egen muslimske kultur vekker opp alle de muslimske mennene som hater kvinner.

For faktum er at muslimske menn som forsvarer et konservativt Islam (her i Norge ofte pakket inn i et liberalt Islam) hater og forakter kvinner- det er en del av kulturen. Kvinnen er ikke noe verdt, hun er kun en gjenstand mannen kan bruke, misbruke og også drepe om hun ikke svarer til hans forventning. Kvinnen er som barna, mannens og klanens eiendom.


Jeg tar det personlig når folk som kjemper mot farfarkultur og Islamsk undertrykkelse blir trakassert og gått til angrep på.

Jeg vil ikke å leve i et samfunn som styres av farfarmakt. Vi er i Norge 2017, ikke i Irak eller et Islamstyrt land der kvinner er underdanig og må dekkes til. Hvorfor må kvinner dekkes til? Hvor syk i hodet er man når man mener små jentebarn må dekkes til med hijab eller burkini så ikke voksne menn skal bli fristet til å forgriper seg på dem?

Hvem er det norske politikere er redd for å såre, støte eller fornærme. Er det sånn at Jonas Gahr Støre, Audun Lysbakken og andre partiledere overlater hele integreringspolitikken til Frp og de farfarislamske miljøene i Norge? Er dere så feige? Hva skyldes berøringsangsten? Og hvor mange av dere forstår det som blir sagt på arabisk, det som utrykkes i lukkede facebookgrupper på arabisk? 

Det som sies på arabisk i lukkede fora er nemlig noe helt annet enn det som sies på norsk til nordmenn og til norske politikere. Jeg kan arabisk så jeg vet, jeg ser og forstår hykleriet. For i Norge lønner det seg å late som om man er for likestilling og for et feministisk islam. Da kan det komme offentlige penger til mangfold og antirasisme.  Men hva om disse pengene brukes til å opprettholde æreskulturens farfar-regime?

Heldigvis reiser det seg flere og flere muslimske selvstendige  kvinner som reagerer på at menn i Norge forsøker å dominere og kontrollere kvinner ved å ta vekk all form for frihet. Jeg tror 90 prosent av norges befolkning stiller seg bak deres kamp. 

Om muslimer i Norge ønsker å bidra til mindre rasisme må de slutte å hevde at det er nordmenn som er rasister. Det er muslimer i Norge som står for den farligste og mest omfattende rasismen. De hvite blir sett på- og omtalt som vantro og kan/bør drepes, kvinnens plass er der mannen peker og barn skal finne seg i sosiale kontroll også her i Norge. Man sender jenter hjem for å tvangsgifte de og kjønnslemlestelse er noe man må gå i 8.mars tog for å protestere mot. Likevel er det hijab som er den viktigste kampen for en del av de muslimske kvinnene. Det sier sitt.

Islam var i sin opprinnelse den første religion som systematisk styrket kvinners rettigheter, men det er lenge siden. I dag er det muslimske menn som styrer og forvalter Islam. Og i dag er Islam en religion som avler vold og undertrykkelse. Årsaken er æreskultur, klanens ære, familiens ære, far og brors ære. Men Islam var faktisk tidlig ute med å gi kvinner rettigheter.

Hva velger muslimske mørkemenn å fokusere på i Norge i dag?
Jo, at kvinner er dårlige rollemodeller fordi de går i vestlige klær på arbeidsplassen.  De reagerer på at kvinner drikker et glass øl, danser og tar hånd om eget liv. 

Muslimske menn som er tro mot Islam har valgt patriarkalisme og vold. Det er fortsatt mange muslimske menn som ikke vil akseptere at også i Islam står kvinnen lik mannen.

Kvinner som bader fullt påkledd i sin hijab, niqab eller burka representerer et farfarregime der farfar, far og bror bestemmer over farmor, mor og søster. Mennene bader i havet i en liten badebukse, kvinnen bader i havet som svarte spøkelseskladder- hvordan kan det handle om respekt eller fri vilje?

Hva tror dere budskapet er når kvinner som tildekket av burkini, niqab, hijab, og burka tar plass i et badebasseng som full av folk som bader med de vanlige badeklær ? Hva signaliserer disse kvinnene? Hvorfor skal vi importere Islam inn i badebassengene, moskeene og skolene? Det fører til undertrykkelse av kvinner, barn, homofile og lesbiske. Det fører til at vi oppdrar små gutter som hater kvinner- og i særdeleshet de vantro norske kvinnene.

Til alle velmenende kvinner i Norge; Det finnes ikke et fnugg av girlpower i hijab, burkine eller niqab. Det finnes ikke frihet i å velge å gå i hijab, det er reinspikket kjønnsrasisme. Islam er og blir en religion som først å fremst handler om å ta livsgleden fra kvinner og jenter.