Kaltham skriver bok


Hvem vil være med, jeg er klar til å forlate den møkke verden evig. Jeg vil ta dere med med til et ukjent sted fylt av smerte og glede.  Et sted med mørke tider og fullmånen netter. Min første bok handler de erfaringer jeg har som gutt og muslimsk mann i to helt ulike verdener. 

Det føles som min fortid har fått hender. Jeg kjenner slag etter slag mot mitt ansikt.  Jeg ser skygger fra min barndom og fortid-  og det føles  som om noen både dytter og drar  i meg. Jeg trodde jeg skulle skrive denneboken da jeg satt i fangeskap i Saudi-Arabia. Men jeg lot være fordi jeg var redd for å bli henrettet. Men nå er jeg klar.

Akkurat nå imens jeg sitter å notere detaljer om hvordan jeg skal skrive  om meg selv og min historie, suges jeg tilbake i tid. Jeg viste ingenting om Norge annet enn det som sto i historiebøkene og det jeg lærte på ungdomskolen om andre verdenskrig. Men Jeg ble kjent med Norge før jeg kom til Oslo, og også  dette vil jeg fortelle om i boken.

Kaltham Alexander Lie- Hai-Tham Hassen Jaber Sebti Al-Salami- Abu-Soelim- eller al-Soelim. Oversatt til norsk betyr det: Den fredelig klanen